Olmense Zoo

Details:

Olmen-Balen (Bukenberg 45); bereikbaar via E313 (afslag 25 ‘Leopoldsburg/Ham') of via E34 (afslag 25 ‘Mol/Retie)

Ledenvoordeel:

Korting van 25 % op vertoon van je lidkaart Gezinsbond aan de kassa. Zo betaal je 12 i.p.v. 16 euro (volwassenen), 9  i.p.v. 12 euro (-12 jaar), 10,50 i.p.v. 14 euro (zestigplussers, mensen met een handicap); gratis voor jonge kinderen (-3 jaar).
Olmen, 02/04/2011 - 06/11/2011

Op zoek naar een ontspannend dagje uit met het gezin? Dan is de Olmense Zoo in de Antwerpse Kempen zeker een aanrader! De inspanningen die deze dierentuin levert, blijven niet onopgemerkt. Dankzij het weidse en natuurlijke karakter voelt zowel mens als dier zich hier thuis. De Savanne, het Berenbos en de grote Wandelvolière zijn ideaal om er als natuurliefhebber in rond te dwalen.

Naast de witte tijger en de witte leeuw, de pronkstukken van het park en unieke soorten voor ons land, leer je nog heel wat andere dieren kennen: een uitgebreide verzameling katachtigen, apen, witte wolven, reptielen, spinnen, zebra's, exotische vogels enzovoort. Maar ook de Kraanvogelpromenade, het Reptielenhuis, de Casa Panthera en de musea mag je in elk geval niet missen! En door de succesvolle kweekprogramma's krijgen jonge dieren evenzeer de kans om in deze omgeving hun eerste stappen te zetten.

Overigens werd er het afgelopen jaar duidelijk niet stilgezeten in de Olmense Zoo. Zo kreeg het nieuwe savannegebouw een Afrikaans tintje. In deze Olmense Savanne grazen zebra's rustig zij aan zij met waterbokken aan de rand van de waterpartijen. De struisvogels steken hier niet hun kop in het zand, maar trekken nieuwsgierig rond tussen gnoes, sitatoenga's, springbokken en elandantilopen. De Savanne werd zo ingedeeld dat er in de toekomst ook olifanten en giraffen hier hun intrek kunnen nemen. Kleinere dieren, zoals vogels en kleine antilopen, kunnen gebruikmaken van alle zones. Dit jaar keren allicht de kroonkraanvogels terug naar de Savanne. Bovendien krijg je als bezoeker van op een loopbrug een prachtig uitzicht over het hele gebied cadeau.