Onderhoudsgeldcalculator

 
 
Alimentatie voor kinderen berekenen met de onderhoudsgeldcalculator van de Gezinsbond
 
De Gezinsbond lanceerde in 2006 zijn "onderhoudsgeldcalculator", een cd-rom om onderhoudsgelden (alimentatie) voor kinderen te berekenen. Met dit gebruiksvriendelijk instrument kunnen scheidende en gescheiden ouders op een objectieve manier een rechtvaardig onderhoudsgeld (alimentatie) voor hun kinderen berekenen. Onmisbaar voor wie persoonlijk, of beroepsmatig, met onderhoudsgeld voor kinderen te maken heeft. In 2009 namen wij ook een module op die het belastingvoordeel berekent dat de onderhoudsplichtige ouder krijgt als hij het betaalde onderhoudsgeld aftrekt van zijn belastbaar inkomen.
De Gezinsbond maakt zijn onderhoudsgeldcalculator voortdurend doeltreffender. Dat gebeurt op basis van eigen simulaties, maar ook a.h.v. reacties en suggesties van gebruikers. De gebruikers van onze cd-rom kunnen zich registreren om op de hoogte te blijven van gratis updates.
Bovendien kan je deze calculator ook gebruiken om kostgeld voor inwonende kinderen, met een eigen inkomen, te berekenen. Instructies voor de berekening van kostgeld a.h.v. de calculator: klik hier.

Meer info over de werking van de onderhoudsgeldcalculator:
klik op onderstaande afbeelding.

onderhoudsgeldcalculator

 

 
 
 
 
 
 
De onderhoudsgeldcalculator kost 20 euro. Leden van de Gezinsbond betalen slechts 10 euro (bedragen inclusief verzendingskosten).
Bestellen kan op: 02 507 88 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Belfiusklanten genieten een korting op deze prijzen: klik hier voor meer informatie.
 
Heb je al een onderhoudsgeldcalculator? Gebruik dan steeds de recentste versie en installeer de laatste update!
Vraag je paswoord aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en klik dan hier om gratis de laatste update (versie 5.4) te downloaden.
 
 
Variabele cijfers
 

1

 

Variabele cijfers (pdf)

In de onderhoudsgeldcalculator moet je een aantal variabele cijfers ingeven.

Hier kan je de maandelijks update vinden van deze variabelen: het indexcijfer van de consumptieprijzen, de leefloonbedragen voor alleenstaanden en voor samenwonenden.

 

2

 

Overzicht voordelen alle aard (pdf)

Enkele voorbeelden van "voordelen alle aard" kan je hier vinden (bijv. bedrijfswagen, maaltijdcheques, computer, gsm, aandelenopties,...).
Berekening voordeel bedrijfswagen (2012pdf) (2013pdf) (2014pdf)

 

3

 

Codes aanslagbiljet (pdf)

Om je berekeningen te maken in de nacalculatie heeft de onderhoudsgeldcalculator een aantal inkomensgegevens nodig die op je aanslagbiljet staan.

Hier sommen we de codes op

 

waar je de gegevens op je aanslagbiljet kan terugvinden.

 

4

 

Kostenverdeling: enkele uitgavenpatronen (pdf)

Hoe spreiden gezinnen hun consumptie over verschillende rubrieken?

 

5
 

De recentste handleiding cd-rom "Onderhoudsgelden voor kinderen" kan je hier vinden. (pdf)

Hierin vind je een korte uitleg over de verschillende stappen van onze methode. We

 

overlopen scherm per scherm en leggen uit waarmee je allemaal rekening kan of moet houden bij de berekening van onderhoudsgelden (voorcalculatie, nacalculatie, stapsgewijze berekening, meerkost...).