Eenmalige publicaties

Uit de keuken van mijn kindertijd

Recepten die al jaren van moeder op dochter of van grootvader op kleinzoon overgaan, een beduimeld kookboek waaruit sinds jaar en dag hetzelfde gerecht wordt gemaakt, de verjaardagstaart die je grootmoeder telkens voor je bakte… Jeugdherinneringen.
Het lees- en kookboek is verkrijgbaar aan ledenprijs € 22,50 (verzending inbegrepen) door storting oprekeningnummer BE 72 0012 6706 4116 van de Consumentenwerking. Graag met vermelding ‘De keuken van mijn kindertijd'.

Lees meer: Uit de keuken van mijn kindertijd

Wandkalender 2014

Vrijwilliger word én blijf je alleen wanneer je er iets uithaalt voor jezelf én voor anderen, wanneer je er zelf plezier aan beleeft. Dat enthousiasme is het uitgangspunt voor de wandkalender van de Gezinsbond – editie 2014.
Onze 13 500 vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van onze gezinsorganisatie. Een reden om die gedrevenheid extra in de bloemetjes te zetten. De wandkalender toont de dynamiek die achter het vrijwilligerswerk schuilgaat.

Lees meer: Wandkalender 2014

Jaarverslag Gezinsbond

Plaats het jaarverslag 2012 in jouw gezinsbibliotheek! 

Onder de titel ‘De Gezinsbond van A tot Z in 2012’, geeft het jaarverslag een uitgebreid overzicht van de projecten en evenementen van onze organisatie tijdens het voorbije jaar. Het project ‘Gezinsvriendelijke Gemeente’, het Reuzenhuis, de tweedehandsverkopen en kinderoppasdiensten, onze gezinspolitieke publicaties en standpunten, Fiets ze!, onze vrijwilligerswerking… werkelijk alles komt aan bod. Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de dynamiek die onze organisatie kenmerkt, is het jaarverslag een boeiend naslagwerk. 
Het jaarverslag is verkrijgbaar bij de Administratie voor leden en vrijwilligers en kost 2,5 euro per stuk (2 euro vanaf tien stuks). Je kunt het document bestellen door het juiste bedrag te storten op rekeningnummer BE77 435030522142 met vermelding '(aantal) jaarverslag 2012'.

 

Gezinskasboek

Het gezinskasboek van de Consumentenwerking is en blijft een vaste waarde voor wie bewust met zijn centen wil omspringen.

In het kasboek noteer je maandelijks alle inkomsten en uitgaven om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van jouw bestedingspatroon. Daardoor weet je ook beter waar jouw geld naartoe gaat en waarop je misschien kunt besparen. 

Lees meer: Gezinskasboek

Sensoa

De Gezinsbond heeft samen met Sensoa een brochure uitgebracht voor ouders die vragen hebben over de seksuele opvoeding van hun kinderen.

Lees meer: Sensoa

'Uit elkaar' voor grootouders

uitelkaarklein'Een boekje voor grootouders wiens kleinkinderen een scheiding meemaken'

Als gevolg van het stijgende aantal scheidingen zijn er steeds meer grootouders die kleinkinderen hebben waarvan de ouders gescheiden zijn. Net als voor de kinderen is dit ook voor grootouders een ingrijpende gebeurtenis. In de brochure ‘Uit elkaar voor grootouders’ wordt de positieve kracht van grootouders centraal gesteld en vinden ze achtergrondinformatie en handvatten om een steunfiguur te (blijven) zijn voor hun kleinkinderen.

Klik hier voor de informatie over de uitgave.

Wandkalender 2013

veiligheidOnze wandkalender 2013 staat stil bij ongevallen in en om de woning. Twee op de drie ongevallen met kindjes tussen 0 en 5 jaar gebeuren in de ‘veilige’ woonomgeving. Daarom bevat de vertrouwde kalender tips, om kinderen op een veilige manier op ontdekking te laten gaan in en om het huis. En de kalender is tevens een smaakmaker voor het Reuzenhuis dat dit najaar de deuren opent. 
I
n de wandkalender van de Gezinsbond krijg je elke maand een tip over hoe je het huis veiliger kan maken voor kinderen.

Lees meer: Wandkalender 2013