Eenmalige publicaties

Gezinskasboek

Het gezinskasboek van de Consumentenwerking is en blijft een vaste waarde voor wie bewust met zijn centen wil omspringen.

In het kasboek noteer je maandelijks alle inkomsten en uitgaven om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van jouw bestedingspatroon. Daardoor weet je ook beter waar jouw geld naartoe gaat en waarop je misschien kunt besparen. 

Lees meer: Gezinskasboek

Wandkalender 2015

De wandkalender 2015 draait helemaal rond het thema 'geboorterituelen'. Een babyborrel, doopfeest, babyboom of familietraditie.. . Een baby in huis brengt heel wat verandering met zich mee. In deze kalender gaan we in op de vele mooie verhalen en tradities die verbonden zijn met het thema geboorte. Je kan de kalender laten opsturen door 4,50 euro over te schrijven op rekeningnummer BE77 4350 3052 2142 met vermelding van ’Wandkalender 2015’, naam, adres en lidnummer.

Uit de keuken van mijn kindertijd

Recepten die al jaren van moeder op dochter of van grootvader op kleinzoon overgaan, een beduimeld kookboek waaruit sinds jaar en dag hetzelfde gerecht wordt gemaakt, de verjaardagstaart die je grootmoeder telkens voor je bakte… Jeugdherinneringen.
Het lees- en kookboek is verkrijgbaar aan ledenprijs € 22,50 (verzending inbegrepen) door storting op rekeningnummer BE 72 0012 6706 4116 van de Consumentenwerking. Graag met vermelding ‘De keuken van mijn kindertijd'.

Lees meer: Uit de keuken van mijn kindertijd

Jaarverslag Gezinsbond

Plaats het jaarverslag 2013 in jouw gezinsbibliotheek! 

Onder de titel ‘Jaarverslag Gezinsbond 2013 – Van A tot Z', geeft het jaarverslag een uitgebreid overzicht van de projecten en evenementen van onze organisatie tijdens het voorbije jaar. Het project Lidkaart waarmee je spaart, Contact met gezinnen, het Reuzenhuis, Beestig Feest, de tweedehandsbeurzen en kinderoppasdiensten, onze gezinspolitieke publicaties en standpunten, onze vrijwilligerswerking… werkelijk alles komt aan bod. Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de dynamiek die onze organisatie kenmerkt, is het jaarverslag een boeiend naslagwerk. Het jaarverslag is verkrijgbaar via de webwinkel en kost 2,5 euro per stuk (2 euro vanaf tien stuks). Je kunt het document bestellen door het juiste bedrag te storten op rekeningnummer BE70731036709825 met vermelding van de gestructureerde mededeling die op de factuur vermeld zal staan.

 

Sensoa

De Gezinsbond heeft samen met Sensoa een brochure uitgebracht voor ouders die vragen hebben over de seksuele opvoeding van hun kinderen.

Lees meer: Sensoa

'Uit elkaar' voor grootouders

uitelkaarklein'Een boekje voor grootouders wiens kleinkinderen een scheiding meemaken'

Als gevolg van het stijgende aantal scheidingen zijn er steeds meer grootouders die kleinkinderen hebben waarvan de ouders gescheiden zijn. Net als voor de kinderen is dit ook voor grootouders een ingrijpende gebeurtenis. In de brochure ‘Uit elkaar voor grootouders’ wordt de positieve kracht van grootouders centraal gesteld en vinden ze achtergrondinformatie en handvatten om een steunfiguur te (blijven) zijn voor hun kleinkinderen.

Klik hier voor de informatie over de uitgave.