Vorige persberichten

Samenwerking Gezinsbond en Pareto Group voor partnerbemiddeling en onderhoudsbijdragesimulator

Persbericht 31 januari 2014 
België staat met 2,9 echtscheidingen per 1.000 inwoners binnen Europa op de derde plaats. Jaarlijks scheiden in België bijna 30.000 gehuwde koppels. Van alle wettelijke samenwoners sinds 2000 waren er in 2010 al bijna drie op tien uit elkaar. In het onderzoek "Scheiding in Vlaanderen" van professor Dimitri Mortelmans van de Universiteit Antwerpen worden de drie belangrijkste oorzaken opgesomd waarom koppels uit elkaar gaan: "we zijn uit elkaar gegroeid", "we passen niet bij elkaar" en "er is een derde in het spel". De Gezinsbond pakt de materie proactief aan. Relatiebemiddeling kan in veel gevallen relatieproblemen oplossen, zodat het koppel met nieuwe moed verder kan bouwen aan de relatie. En als het toch misloopt, biedt scheidingsbemiddeling een verstandige uitweg uit de impasse.

Lees meer: Samenwerking Gezinsbond en Pareto Group voor partnerbemiddeling en onderhoudsbijdragesimulator

Uitstel sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang

Persbericht 6 januari 2014 
Gezinsbond: “uitstel van sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang is een goede reflex”
Naar aanleiding van de berichtgeving rond de kinderopvang de voorbije dagen in de pers, is de Gezinsbond tevreden met het uitstel van de sancties voor ouders die nog geen kindcode hebben kunnen aanvragen.

Lees meer: Uitstel sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang

Opiniestuk

Reactie naar aanleiding van bijdrage 'Red de wereld, kort de kinderbijslag' (DS 26/11/2013)
Net als Klaas De Brucker vandaag in 'De Standaard' is de Gezinsbond erg begaan met duurzaamheid, en regelmatig krijgen wij dan ook de vraag of we het nog wel verantwoord vinden dat er zoveel kinderen worden geboren. Sommige mensen willen gaan naar een verbod op meer dan twee kinderen, of vinden dat mensen met meer dan twee kinderen meer belastingen zouden moeten betalen, of minder kindergeld moeten krijgen, zoals de heer De Brucker in zijn voorstel.  Maar ook suggesties in de andere richting bereiken ons: een nieuwe generatie die kan 'werken voor ons pensioen' wordt ook wel toegejuicht. Voor het opvangen van de vergrijzing zouden we juist méér kinderen moeten hebben.

Lees meer: Opiniestuk

100.000ste overdracht bij Schoenen Dixie's in Arendonk

Persbericht 13 november 2013
Op woensdag 13 november vierden we de 100.000ste overdracht naar de online portemonnee bij Schoenen Dixie’s in Arendonk. Tijdens deze bijeenkomst kregen zaakvoerder Marleen De Jong en Ann Guns met dochter Luna, die de overdracht deden vanuit de Gezinsbond, 100 euro in de online portemonnee. 

Lees meer: 100.000ste overdracht bij Schoenen Dixie's in Arendonk

Gelijke kinderbijslag: realistisch en betaalbaar

Persbericht 19 november 2013
De Gezinsbond is blij met het vooruitzicht dat de kinderbijslag in de toekomst eindelijk vereenvoudigd wordt. Dankzij de zesde staatshervorming worden de gemeenschappen vanaf 1 juli 2014 bevoegd voor de kinderbijslag. Deze bevoegdheidsoverheveling vormt een opportuniteit om het huidige complexe federale kinderbijslagstelsel te vereenvoudigen en te verbeteren. De belangrijkste doelstelling van kinderbijslagen blijft voor de Gezinsbond daarbij om de opvoe­dings­kosten van kinderen (gedeeltelijk) te vergoeden.

Lees meer: Gelijke kinderbijslag: realistisch en betaalbaar