Vorige persberichten

Controlestaat België maakt burgers monddood

Open brief 4 februari 2014
233,86 euro. Zo’n 200 schamele euro’s. Dat is het bedrag waarvoor de sociaal-culturele beweging Vredesactie morgen door het ministerie van Defensie voor de  rechtbank  wordt gesleept. Sterker nog: onze rechtstaat achtte het nodig om Vredesactie strafrechtelijk te vervolgen voor de correctionele rechtbank alsof ze een misdrijf hebben gepleegd.

Lees meer: Controlestaat België maakt burgers monddood

Beleidscongres GezINbegrepen

Persbericht 25 januari 2014
Op zaterdag 25 januari 2014 verzamelden 850 deelnemers voor het vijfjaarlijkse beleidscongres van de Gezinsbond, ditmaal in de Capitole te Gent. Onder de noemer “Als gezinsbeleid een paraplu was, wie staat er dan in de regen?” hebben we voorstellen uitgewerkt over een diverse waaier aan thema’s. De 850 deelnemers (vrijwilligers-leden van de Gezinsbond, stakeholders en politici) kregen een wervelend congres voorgeschoteld met veel boeiende sprekers, en optredens van Theater Stap. Hanne Decoutere van Het Journaal was onze gastvrouw.

Lees meer: Beleidscongres GezINbegrepen

Petitie terugbetaling psychotherapie

Persbericht 24 januari 2014
Op het congres “Gezinbegrepen” (25 januari 2014) lanceert de Gezinsbond een petitie die de terugbetaling vraagt van psychologische begeleiding en psychotherapie. 
De erkenning van de klinisch psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten is (bijna) geregeld in het parlement, waardoor patiënten een grotere kwaliteitsgarantie zullen krijgen.  

Lees meer: Petitie terugbetaling psychotherapie

Samenwerking Gezinsbond en Pareto Group voor partnerbemiddeling en onderhoudsbijdragesimulator

Persbericht 31 januari 2014 
België staat met 2,9 echtscheidingen per 1.000 inwoners binnen Europa op de derde plaats. Jaarlijks scheiden in België bijna 30.000 gehuwde koppels. Van alle wettelijke samenwoners sinds 2000 waren er in 2010 al bijna drie op tien uit elkaar. In het onderzoek "Scheiding in Vlaanderen" van professor Dimitri Mortelmans van de Universiteit Antwerpen worden de drie belangrijkste oorzaken opgesomd waarom koppels uit elkaar gaan: "we zijn uit elkaar gegroeid", "we passen niet bij elkaar" en "er is een derde in het spel". De Gezinsbond pakt de materie proactief aan. Relatiebemiddeling kan in veel gevallen relatieproblemen oplossen, zodat het koppel met nieuwe moed verder kan bouwen aan de relatie. En als het toch misloopt, biedt scheidingsbemiddeling een verstandige uitweg uit de impasse.

Lees meer: Samenwerking Gezinsbond en Pareto Group voor partnerbemiddeling en onderhoudsbijdragesimulator

Uitstel sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang

Persbericht 6 januari 2014 
Gezinsbond: “uitstel van sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang is een goede reflex”
Naar aanleiding van de berichtgeving rond de kinderopvang de voorbije dagen in de pers, is de Gezinsbond tevreden met het uitstel van de sancties voor ouders die nog geen kindcode hebben kunnen aanvragen.

Lees meer: Uitstel sancties voor ouders zonder kindcode voor kinderopvang