Gezinspolitiek nieuws

Nummer 8 - 4 juli 2014

hondje Hoofd

Vrijdag 4 juli 2014 - Nummer 8

Vaderschap en werk: een nieuwe gids voor bedrijven

Uittredend staatssecretaris voor Gezinnen Philippe Courard bracht zopas een gids uit voor bedrijven. Deze gids legt uit wat werkgevers kunnen winnen door een betere balans gezin-werk bij hun mannelijke werknemers mogelijk te maken, en hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen. De Gezinsbond heeft actief meegewerkt aan de gids. Wij vinden immers ook dat vaders meer kansen moeten krijgen én grijpen om gezinstaken van moeders over te nemen. De gids kun je gratis downloaden op www.courard.belgium.be. Een papieren exemplaar verkrijg je via: 02/238.28.54 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste oproep! Teken onze petitie betaalbare psychotherapie!

Begin dit jaar startte de Gezinsbond met een petitie om de terugbetaling van de psychologische en orthopedagogische hulpverlening te vragen. Onze actie vindt veel bijval want ondertussen staat de teller op bijna 14.000 handtekeningen. De erkenning is intussen geregeld, maar ons dossier voor terugbetaling kunnen we pas voorleggen wanneer de nieuwe minister van Sociale zaken gekend is, hopelijk laat dit niet lang meer op zich wachten. In afwachting daarvan doen we nog een laatste oproep om onze actie te verspreiden en de teller de hoogte in te jagen.

De kosten voor gezinnen blijven immers hoog oplopen. Daarom willen wij zo snel mogelijk de terugbetaling van psychologische of orthopedagogische begeleiding en psychotherapie. Maak ons dossier nog steviger en teken / verspreid onze petitie!

Kinderopvang moet toegankelijker

Op 1 april trad het nieuwe decreet "opvang van baby's en peuters" in werking. Kwetsbare gezinnen botsen op heel wat drempels in de kinderopvang. Samen met Frederic Vanhauwaert (Netwerk tegen Armoede) en professor Michel Vandenbroeck (UGent) wijst onze directeur gezinspolitiek & SCW Gezinsbond, Christel Verhas, op een aantal knelpunten die de toegankelijkheid voor kwetsbare gezinnen in het gedrang brengen.  Lees hun opiniestuk op De Wereld Morgen.

Festivals voor de consument

De Gezinsbond heeft, als erkende consumentenorganisatie, ook een actieve consumentenwerking. In dit kader zetten wij ons in voor de bescherming van de consument, en gebruiken wij onze ervaring met het vormingswerk om huishoudens aan te zetten tot een budgetvriendelijk, sociaal en ecologisch bewust consumptiepatroon. Na de zomervakantie zijn er enkele zeer interessante festivals en conferenties ingepland waar de Gezinsbond ook een bijdrage aan levert. Een overzichtje: lees meer

Tijdens de vakantiemaanden zal deze nieuwsflash niet verschijnen.

De studiedienst van de Gezinsbond wenst iedereen een deugddoende vakantie toe!

Volg ons op:


twitter

Meer info over de items uit deze nieuwsflash:Studiedienst Gezinsbond - 02 507 88 77 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Inschrijven op deze nieuwsflash klik hier; uitschrijven: klik hier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Deze nieuwsflash is een initiatief van de Gezinsbond vzw - Studiedienst
Troonstraat 125 - 1050 Brussel - tel. 02 507 88 77.


De persoonlijke gegevens die bij de inschrijving worden gevraagd, worden uitsluitend gebruikt voor de verzending van de gezinspolitieke nieuwsflash naar de abonnees. De adressen noch de persoonsgegevens worden aan derden meegedeeld, niet gratis en niet tegen betaling. De Gezinsbond gebruikt de adressen dus enkel om de gevraagde gezinspolitieke nieuwsflash toe te sturen. Abonnees kunnen zich op elk moment inschrijven of uitschrijven. De volledige privacyverklaring van de Gezinsbond kan u vinden op: www.gezinsbond.be