Wegwijs in de gevoelswereld van je kind

Natuurlijk zien we onze kinderen graag gelukkig.triest spiegel klein
Een blij kind is een geruste ouder. Maar jongens en meisjes leven niet altijd op een roze wolk. Er komt heel wat op hun levenspad terecht en onze samenleving maakt het hen niet altijd even makkelijk. Eén ding staat vast: ook bij jonge kinderen wordt blijheid soms ingeruild voor somberheid. Niets abnormaals dus. Meer nog: niets om je als ouder schuldig over te voelen.

Je zoon schuift z’n favoriete speelgoed aan de kant. Je dochter klaagt constant over buikpijn. Ze worden woest of net heel stil. School, hobby’s en vriendjes zeggen hen niets meer. Wat is er aan de hand? Misschien moet je kind een tegenslag verwerken, rouwt het om een (groot) verlies, is jouw kind eerder een zwartkijker of maakt het zich zorgen om jou... Hoe kom je daar als ouder achter en hoe kun je daar gehoor aan geven?

Op deze vormingsavond maakt Claire Wiewauters je wegwijs in de gevoelswereld van je kind. De spreekster schetst wat er op schouders van kinderen kan terechtkomen en reikt kapstokken aan om hiermee om te gaan.

Claire Wiewauters is orthopedagoge en psychotherapeute. Ze is verbonden aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen.

Deze voordrachtenreeks kadert in het project Gevaarlijk Jong.

Voor informatie over de voordrachten 'Omgaan met 'speciale kinderen'', klik hier.

Volgende activiteiten 'Mag ik triest zijn?'