Grootouders- en Seniorenactie

Grootouders- en Seniorenactie

gosaopa

De Gezinsbond wil er zijn voor gezinnen in verschillende levensfasen. De Grootouders- en Seniorenactie (GOSA) heeft hierbij haar eigen opdracht. GOSA richt zich tot gezinnen van wie de kinderen de deur uit zijn, maar wil er uiteraard ook zijn voor gezinnen waarin een kleinkind verwacht wordt.
Als grootouder kan je trouwens ook een 'Brief aan Jonge Grootouders' ontvangen.

GOSA heeft een zeer ruim doelpubliek met een veelheid aan vragen en wensen. In nagenoeg alle gewesten zijn er voor ouderen gezellige ontmoetings- en ontspanningsmomenten, sportieve (club)activiteiten, vakantiemogelijkheden én gerichte vormingskansen. Als grootouder actief zijn in de Gezinsbond houd je fit! Meer informatie over GOSA op tel. 02 507 89 45 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De grootouders- en seniorenactie van de Gezinsbond maakt deel uit van de Vlaamse Ouderenraad.
Alle info van de Vlaamse Ouderenraad vind je via http://www.vlaamse-ouderenraad.be.

bijtanken2

100 jaar WOI

'Altijd iemands vader, altijd iemands kind'                       

Donderdag 23 oktober 2014

Oudenaarde Salons Mantovani, Doorn 1, 9700 Oudenaarde

Programma 

Vanaf 9 uur

Onthaal  

Welkom door Provinciaal Voorzitter Oost-Vlaanderen Guy Van Haute

Woord door Algemeen Voorzitter Gezinsbond Frans Schotte

Piet Chielens, directeur van In Flanders Field Ieper, kan maar geen vrede nemen met oorlog. Op zijn eigen doorleefde wijze brengt hij het verhaal van 1914-1918 en hoe we de slachtoffers en hun families herdenken. En wat na de eeuwherdenking?

11.30 uur aperitief – middagmaal – dessert – koffie  

VEERTIEN ACHTTIEN… EN WAT NU!

Ge kunt niet in de Westhoek wonen en daar niet van zingen. Die waanzinnige oorlog is hier na 100 jaar nog zeer sterk aanwezig. Bijna elke dorp heeft zijn litteken, waar al die jonge mannen, altijd iemands vader, altijd iemands kind, begraven liggen. In deze streek vertelt elk huis zijn gruwelverhaal. Maar we zullen zingen, om onszelf wat te troosten. Mijn vaste muzikanten komen mee, alsook het fijnbesnaarde nieuwe Talbot-strijkkwartet. Vergeef  het mij, als mijn liedjes en mijn muziekjes vol weemoed zitten. ’t Is de schuld van dit landschap, ’t zijn al die verhalen, ’t is de wanhoop en de humor, ’t is de ellende en de spotternij, ’t is allemaal honderd jaar geleden. Maar ’t is Lybië, ’t is Syrië, ’t is Lampedusa. ’t Is vandaag.

Willem Vermandere                                                                   

17.30 u.  Slotwoord Voorzitter Grootouders- en seniorenactie Aureel Van den Brande

Deze herdenkingsdag (lezing, maaltijd, concert) kan u meemaken voor 45 euro. Voor inschrijvingen kan u terecht tot 12 september 2014 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zolang er kaarten ter beschikking zijn). De inschrijving is definitief na ontvangst van betaling op rekeningnummer BE94-4350-3065-5114 BIC: KREDBEBB. Bij inschrijving vermeldt u lidnummer + volledig adres + aantal personen.

De gewesten in Oost-Vlaanderen en het gewest Asse-Halle-Vilvoorde bieden deze activiteit aan in hun jaarprogramma.
Zodoende ontvangen de leden via de GOSA-werking een persoonlijke uitnodiging waarin de inschrijvingsmodaliteiten worden vermeld.

 

Brief aan jonge grootouders editie 2014

Brief aan jonge grootoudersBegin april is de zesde editie van de ‘Brief aan Jonge Grootouders’, een bijlage van de bekende ‘Brieven aan Jonge Ouders’ verschenen.

Nog even meegeven hoe je als grootouder het magazine kan bemachtigen. Beginnen we eerst met de ‘Brieven aan Jonge Ouders’. Dit is een gratis tijdschrift dat meegroeit met het kind van de geboorte tot 2,5 jaar. Ouders met een baby van vijf maanden ontvangen ook in 2014 een extraatje. Samen met de ‘Brieven aan Jonge Ouders - Ik word 4 maanden’ bezorgt de postbode hen twee exemplaren van de ‘Brief aan Jonge Grootouders’. Deze bijzondere bijlage is bedoeld voor hun eigen ouders.

De Brief aan Jonge Grootouders is ook los verkrijgbaar mits betaling van 1,5 euro voor administratie- en verzendingskosten op rekening BE77 4350 3052 2142 (BIC: KREDBEBB) van Gezinsbond Brieven aan Jonge Ouders met vermelding ‘Brief aan Jonge Grootouders’.

Ken jij de zorgpremie?

omakleinDe meesten onder ons kennen de Vlaamse zorgverzekering enkel en alleen omdat we er jaarlijks 25 euro voor neertellen. Maar we vergeten veelal dat deze verzekering ook geld uitkeert bij zorgsituaties thuis. Het standpunt van de Gezinsbond in verband met de Vlaamse zorgverzekering en thuiswonende ouderen vind je bij onze gezinspolitieke standpunten

Lees meer: Ken jij de zorgpremie?

Grootouders en kleinkinderen

groeimeeOp www.groeimee.be vind je het ‘dossier’ ‘Grootouders, een groot hart voor kinderen’. Dit dossier, dat gevuld is met herkenbare verhalen, leuke en minder leuke getuigenissen, boekentips, … is gemaakt door de Gezinsbond naar aanleiding van de ouderenweek. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen!

Lees meer: Grootouders en kleinkinderen

Katern 'Aktief'

 

Viermaal per jaar verschijnt in de gezinskrant 'De Bond' een katern van de Grootouders- en Seniorenactie. Daarin is er vooral aandacht voor oma's en opa's met een (of meerdere) kleinkinde(eren) van lagere schoolleeftijd. Grootouders zelf en hun leefwereld krijgen natuurlijk ook een prominente plaats in deze boeiende bijlage. Graag je reactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Klik hier voor Aktief van 20 december 2013

Klik hier voor Aktief van 25 oktober 2013

Klik hier voor Aktief van 14 juni 2013

Klik hier voor Aktief van 22 maart 2013

Klik hier voor Aktief van 21 december 2012

Klik hier voor Aktief van 19 oktober 2012

Klik hier voor Aktief van 8 juni 2012

Klik hier voor Aktief van 16 maart 2012

Klik hier voor Aktief van 16 december 2011

Klik hier voor Aktief van 4 november 2011
Klik hier voor Aktief van 10 juni 2011
Klik hier voor Aktief van 18 maart 2011
Klik hier
voor Aktief van 17 december 2010
Klik hier voor Aktief van 22 oktober 2010
Klik hier
voor Aktief van 11 juni 2010
Klik hier voor Aktief van 19 maart 2010
Klik hier voor Aktief van 18 december 2009
Klik hier voor Aktief van 23 oktober 2009
Klik hier voor Aktief van 12 juni 2009
Klik hier voor Aktief van 20 maart 2009
Klik hier voor Aktief van 19 december 2008
Klik hier voor Aktief van 26 oktober 2008
Klik hier voor Aktief van 13 juni 2008
Klik hier voor Aktief van 21 maart 2008
Klik hier voor Aktief van 21 december 2007
Klik hier voor Aktief van 26 oktober 2007
Klik hier voor Aktief van 15 juni 2007.
Klik hier voor Aktief van 6 april 2007.