Brieven aan jonge ouders

Krijg ik de Brieven ook?

bjoDe 'Brieven aan Jonge Ouders' vallen gratis in de bus bij alle gezinnen met een pasgeboren baby. Of het nu je eerste kindje is of je tweede, derde, vierde ... of je hebt er eentje geadopteerd: iedereen kan de Brieven aanvragen.

Het magazine wil een antwoord geven op de vele vragen die je hebt voor en na de geboorte van je kindje. In het zwangerschapsnummer lees je alles over de periode vóór de geboorte; de andere Brieven volgen de ontwikkeling van je kindje van maand tot maand, tot je kleintje kleuter is. Weet je wat zo leuk is? Elke Brief valt telkens op het juiste moment in je bus: word je baby drie maanden, dan lees je in de Brief alles over die periode. Leuke lectuur op het perfecte moment dus.

Onder aan deze pagina vinden jullie alvast een voorsmaakje: het zwangerschapsnummer en de eerste twee brieven.

Ben je zwanger of een kersverse papa of mama? Ken je mensen die de gratis Brieven nog niet ontvangen? Laat het ons weten!  Om de volledige reeks gratis aan te vragen, kan u hier klikken. Het verwachtingsnummer kan je hier aanvragen.

Onthaalouder, kleuterjuf, leerkracht of student? Ook andere geïnteresseerden kunnen onze Brieven aanvragen. Voor een los nummer betaal je dan 1 euro en voor de volledige reeks 15 euro.

Abonnementendienst: tel. 02 507 88 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan ik mijn steentje bijdragen?

Iedereen kan ons helpen met de Brieven aan Jonge Ouders. Jonge mama's en papa's schrijven of mailen ons vaak verhalen, reacties op artikels, gouden tips, sublieme ideeën, bedenkingen, creatieve creaties... Sommigen delen ook hun vragen en twijfels. Komt een vraag vaak terug dan werken we die uit in een artikel. Maar soms gebruiken we jullie ervaringen ook gewoon ter illustratie, om het kind op die bepaalde leeftijd wat meer in de verf te zetten, wat concreter te maken.

Redactie: Brieven aan Jonge Ouders, Troonstraat 125 in 1050 Brussel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 02-507 89 50

Zwanger!

2014ZwangerCoverZwanger! Proficiat! De Gezinsbond presenteert je graag dit zwangerschapsnummer, het eerste blad in een reeks van maar liefst twintig 'Brieven aan Jonge Ouders'. In dit nummer krijg je een duidelijk antwoord op de vragen die nu ongetwijfeld door je hoofd spoken. We hebben het onder andere over emoties en consultaties, opvang, onderzoeken en ongemakken, puffen en bevallen, maar ook over vreugde, verdriet, rechten en plichten. We geven in dit nummer praktische antwoorden op zo veel mogelijk vragen. Zo wordt jullie zwangerschap een periode waarin jullie vol blijde verwachting uitkijken naar de geboorte van je baby.

Nieuwsgierig? Klik hier voor de digitale versie van het verwachtingsnummer.

Ik word 1 maand

2014Brief1CoverEen héél dikke proficiat met de geboorte van je zoon of dochter! Een onvergetelijk en belangrijk moment in je leven, want vanaf nu ziet alles er een tikkeltje anders uit. Anders, nieuw en ook spannend! De Gezinsbond geeft jou graag een steuntje in de rug bij al die nieuwe en spannende dingen.
Dit nummer van 'Brieven aan Jonge Ouders' staat boordevol weetjes over de ontwikkeling van je kindje: slapen, spelen, eten, groeien... zowat alles komt hier aan bod! Bovendien kom je ook meer te weten over het ouderschap. Over dat ongelooflijk bijzondere gevoel van mama of papa te zijn. Over de beste manier om je kindje te verzorgen. Over het feit dat je niet alleen een lieve ouder, maar ook een fijne partner wil zijn.  

Zin om te lezen? Klik hier voor de digitale versie van dit nummer.

Ik word 2 maanden

2014Brief2CoverIn dit nummer schetsen we wat je kindje kan nu hij twee maanden is en hoe jullie hem kunnen stimuleren. Ook zijn eerste prik komt er aan. Waarvoor dienen al die vaccins eigenlijk? Lukt het met de borstvoeding? Wat bij krampjes? Hoe gaat die grote broer of zus om met die kersverse aanwinst in huis? En wat als je kindje voortdurend huilt?

 

 

 

 
Kun je niet langer wachten? Klik hier voor de digitale versie van dit nummer.