Gezinsbeleid in Vlaanderen

"Mijn kind duur kind?!" werd in 2004 uitgegeven uitgegeven door de studiedienst van de Gezinsbond in de reeks 'Gezinsbeleid in Vlaanderen'. De publicatie Focus is de opvolger.

Mijn kind, duur kind?!

                                     

In 2004 actualiseerde de Gezinsbond zijn studie over kosten van kinderen. Deze actualisatie werd opgenomen in de publicatie "Mijn kind, duur kind?!". Deze publicatie is uitverkocht, maar is gratis downloadbaar (zie hieronder).

Gezinnen die kiezen voor kinderen weten ongetwijfeld dat kinderen grootbrengen een grote hap uit het gezinsbudget bete­kent. Wie kiest voor kinderen, verliest duidelijk een stuk welvaart, althans op financieel vlak. De overheid compenseert een stuk van de extra kosten. Wat kin­de­ren nu werkelijk kosten, weten velen echter niet. De overheid blijkbaar ook niet. De huidige bedragen van de kinder­bijslagen - de belangrijkste financiële overheids­onder­­steuning voor gezinnen met kinderen - dek­ken immers de minimum­kosten van kinderen bijlange niet. Minimum­kosten? Wat zijn dat? Dat en nog veel meer over kosten van kin­deren leest u in "Mijn kind, duur kind?!". Lees meer

Download hier de volledige publicatie.

 

Hoe berekent de Gezinsbond de minimumkosten van kinderen? methode

 

Tabellen

Tabel gemiddelde maandelijkse minimumkost van kinderen

Tabel gemiddelde maandelijkse minimumkost volgens leeftijd

Tabel overzicht studiekosten

 

Meer info:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 02 507 88 75 (niet op woensdag).