Skip Navigation LinksGezinsbond > Ledenvoordelen > Blue bike: na de trein verder op de fiets

Blue bike: na de trein verder op de fiets

Kom je met de trein in een station aan en moet je daarna snel de stad in? En gebeurt dat wel vaker in verschillende stations? Dan valt een Blue-bike zeker te overwegen. Deze deelfietsen zijn ideaal voor wie af en toe eens in een ander station afstapt, niet elke dag behoefte heeft aan een fiets na een treinrit of niet dagelijks de trein neemt.

Intussen kun je in 44 treinstations in heel het land een Blue-bike ontlenen. Voor dit project werkt NMBS-Holding samen met FIETSenWERK, de koepelorganisatie van fiets-ondernemingen in de sociale economie. Een groot voordeel van zo’n deelfiets is dat je zelf je route en vertrektijd bepaalt. Bovendien heb je geen last van parkeerproblemen.

ledenvoordeel

Voor een jaarabonnement op Blue-bike betaal je 12 euro en leden van de Gezinsbond krijgen daarbovenop twee gratis ritten cadeau. De dagprijs bedraagt maximum 3,15 euro en daarvoor mag je de fiets maximaal 24 uur gebruiken. De prijs per rit kan erg verschillen van plaats tot plaats, dit kan je best nagaan op de website van Blue-bike.
 

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via www.blue-bike.be/gezinsbond. Maak gebruik van de voordeelcode bond005b12 om aanspraak te maken op de twee gratis ritten.

 

Uitlenen kan tijdens de openingstijden van de fietspunten (op werkdagen, tussen 7 tot 19 uur) of 24/24 via de sleutelautomaten.

​Ik wil lid worden