Skip Navigation LinksGezinsbond > Ledenvoordelen > Tweedehandsbeurzen

Tweedehandsbeurzen

​​​​Tal van Bondsafdelingen organiseren een tweedehandsbeurs. Daar verkopen gezinnen kinderspullen die in goede staat zijn, maar die ze zelf niet meer gebruiken. Met deze tweedehandsbeurzen willen we jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet samen te stellen. En als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.  
De toppers zijn babykleding, speelgoed, boeken, babyspullen en zwangerschapskleding. Maar ook kinderfietsen en meubilair voor kinderkamers doen het goed.

 Er zijn verschillende soorten beurzen:

  • kapstokbeurs waarbij alle spullen per soort, leeftijd... gesorteerd en uitgestald worden, vaak aan kapstokken, en je als koper alle aankopen in een keer betaalt;
  • tafelbeurs waar elke verkoper de eigen spullen uitstalt, meestal op tafels, en je als koper bij elke verkoper apart koopt en afrekent;
  • garagebeurs waar elke verkoper de eigen spullen thuis uitstalt, meestal in de garage of in de tuin, en je bij de verkopers apart langsgaat en koopt.

Binnen deze categorieën kunnen afdelingen eindeloos variëren.
Elke afdeling organiseert zijn tweedehandsbeurs autonoom.
Opgelet: In sommige afdelingen geldt er een andere inkomregeling voor niet-leden!

Denk eraan je lidkaart mee te nemen! 

Meer info? Dienst sociaal cultureel werk - tweedehandsbeurzen tweedehandsverkopen@gezinsbond.be of T 02-507.89.66 

Op onderstaande kaart kan je je postcode en een straal ingeven om te zoeken naar de afdeling in je buurt. De resultaten zijn zichtbaar als rode punten op de kaart en in een alfabetisch gerangschikte tabel onder de kaart.