Skip Navigation LinksGezinsbond > Opvoeding > Lief voor mijn lijf

Lief voor mijn lijf

Pubers voelen vreselijk veel druk om er goed uit te zien. Waarom liggen zoveel jongeren overhoop met zichzelf en hun lichaam? Vanwaar die ontevredenheid?

Het zelfbeeld van tieners krijgt het tijdens de puberteit om allerlei redenen hard te verduren en ouders weten niet altijd hoe ze hun kind kunnen steunen.

Ook Sabine Peeters worstelde jarenlang met een laag zelfbeeld en eetstoornissen, maar kwam hier sterker uit. Ze schreef het boek 'Lief voor mijn Lijf' en is voorvechtster voor meer Body Positivity.

Bevraging 'Lief voor mijn lijf'

De puberteit kan een ingrijpende en verwarrende periode zijn. Hoe kijken jongeren naar zichzelf en hun lichaam? En hoe gaan ouders hiermee om? Hierover wil de Gezinsbond meer weten om ouders nog beter te kunnen ondersteunen in hun opvoedingsrol. Heb jij een tiener van minimum 12 jaar en maximum 17 jaar? Deel jouw ervaringen met ons en vul de bevraging 'Lief voor mijn lijf' in.

Op zaterdag 20 mei organiseerden we in Kortrijk
Meet & greet Lief voor mijn lijf

Deze activiteit i.k.v. de Week van de Opvoeding, was een samenwerking met Gezinsbond Kortrijk, uitgeverij Lannoo en Boekenhuis Theoria.

 

  • Lees het verslag in De Bond van 26 mei 2017

 

​Wordt vervolgd

Zaterdagnamiddag 4 november 2017 in JC Den Eglantier in Sint-Niklaas.

In het najaar volgt een heuse beleefdag 'Lief voor mijn lijf'!
Voor ouders én tieners.
Iedereen kan meedoen aan workshops, in gesprek gaan met sprekers, of gewoon genieten van de positieve sfeer. Iedereen heeft recht om te zijn wie hij is.

Meer info:
opvoeden@gezinsbond.be
T.02-507.88.93